דוגמאות עד הבית
משלוחים חינם מעל ₪800
עזרה בחינם מאיש מקצוע
החזרות תוך 30 ימים

בלוג חוויה והשראה

מינימליזם

שלושה עיצובים מינימליסטיים

12.9.2018 שתף

קר ערום ומשעמם? פשוט, נקי וסקסי? לא משנה איך אתם מתייחסים לעיצוב פנים מינימליסטי, החוק של פחות זה יותר לא הולך לשום מקום בעתיד הנראה לעין. למה? כי בעידן המודרני, המינימליזם הוא לא רק פשוט ונקי אלא גם קונספט שבו זמנית גם מציג לראווה עיצוב פונקציונלי יוצא דופן וגם יוצר ביד אמן דרך חיים פשוטה יותר. זקוקים לשכנוע? הנה שלוש דוגמאות מושלמות.

דירה בשכונת אסאקסה, טוקיו

הסטודיו FrontOfficeTokyo החליף כמעט את כל הקירות בדירת 50 המטרים הרבועים שבשכונת
אסאקסה בטוקיו, ובמקומם הציב יחידות מולטי פונקציונליות ומחיצות נעות.

הדירה נבנתה בשנות ה-70 וכמו דירות רבות מסוגה בטוקיו, היא נבנתה עם תקרות נמוכות וחדרים צרים וקצרים.
כדי לגרום לחלל להיראות גדול ומואר יותר, FrontOfficeTokyo הפשיטו את הדירה לכדי חדר אחד ויחיד.

הם יצרו חלל פתוח שחולק לשלושה אזורים – סלון ופינת אוכל, חדר שינה ומטבח.
בשם הפרטיות, קיר הזזה נע לכל אורכו של החלל וסוגר אזורים שונים בדירה לפי הצורך.

מחיצה בצורת S ניצבת במרכז החדר ומאפשרת את החלוקה המרכזית של החלל.
היא מכילה את ארון הבגדים של חדר השינה מצידה האחד ואת הנישה של המקרר בצידה השני.

ארגז עץ בצבע אפור הוא ביתה של הכביסה בעוד שחדר האמבטיה מתגורר במרובע מבטון בפינת החלל.
הריצוף עשוי עץ והתקרות חשופות וצבועות באפור בהיר.
הדירה כולה עשויה מחומרים פשוטים כדי שתשמש רקע לחיי הדיירים, כאשר חיי היומיום של הבעלים הם שיעניקו את האופי לחלל.

צילום טושיוקי יאנו (Toshiyuki Yano)

Clonbrock Road, לונדון

הבית משנת 1957 עומד על חלקה בצורת יתד. כדי להגדיל את החלל, Lipton Plant Architects עיצבו הרחבה משופעת בת שתי קומות שגם מוסיפה עוד מקום וגם נותנת לבית זהות אדריכלית חדשה.

הפרויקט מתמקד במקסום החלל עם אלמנטים כמו דלתות הזזה בכניסה, מטבח מרחף ודלתות בעלות מסגרת פלדה דקיקה.

בליבו של הבית ניצב גרם מדרגות פונקציונלי, שהוא אלמנט עיצובי בפני עצמו.
בחלקו התחתון הוא פינת משחקים ובין שתי הקומות הוא מתרחב מעט כדי ליצור נישת קריאה מרופדת בכריות.

צילום דיויד וינטינר פוטוגרפי (David Vintiner Photography)

Project CC, אמסטרדם

הלופט המינימליסטי עוצב על ידי וילם בנואה (Willem Benoit).
האדריכלים המירו את המחסן לחלל מגורים פתוח ומודרני כשהלבן הוא הצבע השולט ואליו מצטרפים אלמנטים מנוגדים.

מחיצות זכוכית ברחבי החלל מאפשרות לאור הטבעי לחדור לעומקם של חלקיה הפנימיים של הדירה.

הקומה של עליית הגג שומרת על צורתו של הגג המשופע שמעליה ואחסון בילט-אין מפנה כמה שיותר מקום.

צילום סטין דה גראב (Stijn De Graeve), בלגיה

העושים במלאכה:

האדריכל וילם בנואה (Willem Benoit), בלגיה
המהנדס בוב דה קורט (Bob de Kort), הולנד
חברת Hi Macs Europe סיפקה את משטחי החיפוי והריצוף